Neshvatljiv potez
10

Napoli dovodi Cicirettija, ispodprosječnog napadača najgore ekipe u Seriji A

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U Italiji nije neuobičajeno da se najbogatiji i najbolji klubovi pojačavaju dovodeći najbolje igrače slabijih klubova, ali potez koji namjerava uraditi Napoli je, najblaže rečeno, diskutabilan.

Naime, ekipa iz Napulja je dogovorila dolazak napadača Amata Cicirettija koji će sa timom sa San Paola potpisati petogodišnji ugovor, javlja ugledni novinar Gianluca Di Marzio.

Ukoliko niste koristili Google velika je vjerovatnoća da i ne znate o kojem igraču se radi.

Ciciretti je napadač Beneventa, najgore ekipe u Seriji A ne samo ove sezone, već vjerovatno i u historiji italijanske lige.

Napadač Beneventa će posljednjeg dana ove godine napuniti 24 godine, tako da se i ne može govoriti o nekom velikom talentu, te je zaista neshvatljiv potez čelnika Napolija.

Ciciretti je ove sezone na 10 utakmica u Seriji A postigao samo dva pogotka. Ukoliko se u njegovu odbranu može reći da je Benevento postigao samo devet pogodaka u prvenstvu i da je ipak ovo najviši nivo nogometa, onda nema opravdanja za prošlu sezonu u Seriji B kada je odigrao 35 utakmica i postigao šest pogodaka, što mu je ujedno i najbolja sezona u karijeri.

Navijači Napolija se još uvijek nadaju da je ovo neslana šala uprave kluba, a još će im teže pasti ako ga Benevento proda ove zime iako mu ugovor ističe na kraju sezone.