Serie A
0

Napoli do vrha napunio mrežu Torina, Krunić upisao asistenciju u porazu od Cagliarija

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Napolija pobijedili su u gostima u okviru 36. kola Serije A ekipu Torina rezultatom 5:0.

Domaći su na današnjoj utakmici bili oslabljeni jer trener Mihajlović zbog suspenzije nije mogao voditi s klupe meč u kojem je Torino prekinuo dobru rezultatsku seriju.

Već u sedmoj minuti Callejon je doveo Napoli u vodstvo na asistenciju Allana i s rezultatom 0:1 otišlo se na odmor.

Gosti su se u nastavku raspucali i postigli još četiri gola. Prvo je Insigne iskoristio dodavanje Mertensa i udvostručio prednost Napolija, a dvojac je malo kasnije zamijenio uloge za 0:3.

Sjajni Mertens potom je asistirao Callejonu za četvrti gol Napolija, a španski ofanzivac je potom uposlio Zielinskog za konačnih 0:5.

Sampdoria i Chievo podijelili su bodove odigravši neriješeno 1:1. Iako je trener domaćih Giampaolo tražio reakciju od svoje ekipe nakon sedam primljenih golova od Lazija, ona je izostala. Sampdoriju je u vodstvo doveo Quagliarella u 11. minuti, a bod gostima donio je Inglese u prvoj minuti drugog poluvremena. Bh. reprezentativac Daniel Pavlović odigrao je cijeli meč u dresu domaće ekipe.

Bologna je na svom stadionu pobijedila Pescaru rezultatom 3:1. Domaće je u osmoj minuti u vodstvo doveo Destro na asistenciju Di Francesca, a gosti su izjednačali nakon što je Bahebeck iskoristio dodavanje Mitrita. U trećoj minuti nastavka utakmice Di Francesco je ponovo doveo Bolognu u vodstvo, a konačnih 3:1 postavio je danas sjajni Destro na asistenciju Okwonkwoa.

U sjajnoj utakmici u Cagliraiju domaći su savladali Empoli rezultatom 3:2. U prvom poluvremenu na semaforu je stajalo 3:0 nakon golova Saua i dva puta Fariasa. Empoli je u 54. minuti mogao do gola, ali je Pucciarelli promašio penal. Do gola gosti dolaze u 79. minuti kada je Zajc pogodio na asistenciju bh. reprezentativca Rade Krunića. Slovenski rezervista je potom uposlia Maccaronea za konačnih 3:2. Inače, Krunić je u igru ušao u 51. minuti.

Crotone i Palermo slavili su minimalne pobjede protiv Udinesea, odnosno Genoe. Strijelac odlučujućeg gola za Crotone bio je Rohden, dok je za Palermo pogodio Rispoli.