Na stadionu u Pekingu
6

Napoli bojkotirao ceremoniju dodjele medalja na Superkupu

Totalsport
Slavlje igrača Juventusa (Foto: AFP)
Slavlje igrača Juventusa (Foto: AFP)
Nogometaši i stručno vodstvo Napolija bojkotirali su svečanu ceremoniju dodjele medalja talijanskog Superkupa na stadionu Ptičje gnijezdo u Pekingu.

Napoli je dva puta vodio tokom 90 minuta igre, ali je u tom periodu na kraju rezultat bio 2-2, da bi u dodatnom vremenu Juventus stigao do pobjede 4-2 i svog petog naslova u osmom finalu Superkupa.

Posao je "staroj dami" bio uvelike olakšan zbog čak dva isključenja Napolijevih igrača u osnovnom dijelu susreta. Izravni je crveni karton u Napolijevim redovima najprije u 85. minuti zbog prigovora linijskom sucu dobio Goran Pandev, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade zbog preoštrog prekršaja nad Sebastianom Giovincom drugi žuti karton zaradio Juan Camilo Zuniga. Nakon toga, zbog preagresivnog je protesta prema sucu Mazzoleniju isključen i trener Napolija Walter Mazzarri.

Revoltiranim Napolitancima je sve to bilo previše, te su odlučili bojkotirati ceremoniju proglašenja pobjednika na kojoj su se, tako, našli samo Juventusovi nogometaši, dok Napolijevi nisu primili svoje medalje.