Nogomet
200

Napeto u Beogradu: Navijači Partizana sjevernu tribinu premazali zapaljivim lijepkom

Klix.ba
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
U Beogradu se danas održava derbi između Partizana i Crvene zvezde. Nemiri su već počeli, a kako saznaje Blic navijači Partizana planirali su pred početak utakmice zapaliti veću količinu pirotehnike kako utakmica ne bi bila održana.

Uprava FK Partizan planira da preko navijača, pred sam početak današnjeg derbija ubaci i zapali veću količinu pirotehnike, kako se, zbog nereda utakmica ne bi održala. Ovu informaciju danas je dobila beogradska policija koja će zbog toga izvršiti pretres Upravne zgrade, igrača i stručnog štaba,saznaje Blic. Policija u je privela nekoliko desetaka navijača.

"Dobili smo informaciju da zbog bodovne razlike, Uprava FK Partizan planira da preko navijača izdejstvuje prekid utakmice. Policija će zbog toga preduzeti sve neophodne mjere. Izvršit će se kontrola zgrade stadiona u Humskoj, pretres igrača i pripadnika stručnog štaba, koji prema našim saznanjima, imaju zadatak da unesu pirotehnička sredstva na stadion", kažu u policiji.

Policija je, nakon saznanja o planiranim neredima, započela intenzivno privođenje navijača koji su krenuli put stadiona u Humskoj.

Privedeno je na desetine navijača, kod kojih su nađena pirotehnička sredstva, noževi i predmeti pogodni za napad.

Tokom noći su navijači ogradu na sjevernoj tribini premazali zapaljivim lijepkom, i trenutno se radi na sanaciji toga.

Zbog novonastale situacije bit će pretresani igrači i pripadnici stručnog štaba, kao i članovi uprave Partizana, objavio je Telegraf.

Ispod južne tribine Partizanovog stadiona, u šahti kod toaleta policija je pronašla četiri velike sportske torbe sa 80 baklji i 185 dimnih bombi. Potvrđena su policijska operativna saznanja da je neko iz uprave Partizana organizovao zabranjena sredstva, a sve u cilju prekida utakmice.

Direkcija policije, beogradska policija i Žandarmerija maksimalno su angažovani na obezbjeđenju javnog reda i mira, sa namjerom da svi vinovnici koji planiraju nerede budu privedeni, objavio je Blic.

Duel najvećih rivala u 26. kolu Jelen Superlige mogao bi da odluči novog prvaka Srbije.

Crno-bijeli su drugi na tabeli sa 46 bodova, šest manje u odnosu na vodeće crveno-bijele i samo ih pobjeda ostavlja u šampionskoj trci, dok bi gosti sa Marakane napravili ogroman korak ka prekidu šestogodišnje dominacije Partizana ako ostanu neporaženi.