Zenica
0

Napadnuti igrači i treneri Čelika

FENA
Foto: ENI news
Foto: ENI news
Upravni odbor Nogometnog kluba Čelik oglasio se danas saopćenjem za javnost povodom sinoćnjeg napada dviju osoba na nogometaše i trenere ovog kluba, dok su se nalazili na večeri u klupskom restoranu.

"U minula dva mjeseca Upravni odbor, Stručni štab i nogometaši Čelika izloženi su raznim pritiscima, koji su kulminirali 19.8. u 20.00 sati upadom dviju osoba u klupski restoran i otvorenim prijetnjama upućenim igračima i trenerima.

Pouzdano se zna da iza ovog stoje pojedini dobrostojeći "prijatelji Čelika i to iz Zenice", koji to rade samo radi promicanja vlastitih interesa i koji su, navedimo i to, pred utakmicu sa Željezničarom glavnog sudiju pozivali da svojim odlukama utječe na rezultat i pomogne sarajevskoj ekipi da pobijedi“, stoji u saopćenju objavljenom na službenoj web stranici NK Čelik.

Također se navodi da su u proteklom periodu isti ti "prijatelji Čelika i to iz Zenice" članovima Upravnog odbora upućivali prijeteće SMS poruke, koje su za cilj imale da se dodatno destabilizira stanje u klubu i da, kako se kaže, grupa ljudi koja je učinila sve da se osiguraju sredstva potrebna za funkcioniranje kluba jednostavno otjerala.

"Upravni odbor pokrenut će, prije svega, aktivnosti utvrđivanja krivične odgovornosti za postojeće silom iznuđeno stanje. U tom smislu će MUP-u i Tužilaštvu ZDK-a biti podnesene krivične prijave protiv nekoliko 'prijatelja Čelika i to iz Zenice' za koje se pouzdano zna da ugrožavaju bezbjednost članova Upravog odbora, Stručnog štaba i nogometaša Čelika“, stoji u saopćenju.

Iz zeničkog kluba najavili su da će se u pauzi održati Skupština NK Čelik.