Nogomet
0

Napadačima preminulog Francuza do 40 godina zatvora

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Napadačima-ubojicama nogometnog navijača iz Francuske Bricea Tatona (28), koji je podlegao teškim tjelesnim ozljedama nakon što je prebijen u Beogradu, sudit će se za ubistvo prvog stepena.
  • Ovdje se više ne radi o pokušaju ubojstva, radi se o ubistvu prvoga, najtežeg stepena. Kazna za zločin tog tipa je do 40 godina zatvorske kazne - izjavio je javni tužitelj u Beogradu Slobodan Radovanović.

Mladi je Francuz umro u Beogradu 12 dana nakon što je napadnut ispred bara u središnjem dijelu Beograda. Skupina srbijanskih huligana pretukla ga je metalnim šipkama i bejzbol-palicama. Nakon višekratnih je operacija preminuo u utorak. Došao je u glavni grad Srbije pratiti utakmicu Europa lige ozmeđu Partizana i Toulousea.

Policija je nakon incidenta uhapsila 11 osumnjičenika za napad. Pritvoreni su na 30 dana. Jedan od uhapšenih smatra se najodgovornijim za smrt Francuza.

Radovanović je također pozvao Ministarstvo unutarnjih poslova na sakupljanje dokaza o upletenosti organiziranog kriminala u navijački milje.

  • Nogometno nasilje nije samo stvar navijača koji žive u stilu “umri muški”. Ono sasvim sigurno uključuje organizirani kriminial. Moramo raditi u sinergiji s drugim državnim institucijama da bismo ga iskorijenili - rekao je Radovanović.

Konačan obračun s uličnim nasiljem nagovijestio je također predsjednik države Boris Tadić, rekavši da ono “ugrožava civilizacijske temelje društva”.