Čudne izjave
8

Napadač iz Sijera Leonea o bizarnoj povredi: Za sve je kriva crna magija, niko me nije udario

N. K.
Mohamed Buya Turay (Foto: AFP)
Mohamed Buya Turay (Foto: AFP)
Napadač Djurgardena i najbolji strijelac švedske lige Mohamed Buya Turay (24) bizarno se povrijedio u trening kampu reprezentacije Sijera Leonea budući da je za sve okrivio crnu magiju.

"Kada sam igrao protiv Lesota, nožni prst mi nije bio povrijeđen, jer me niko nije nagazio ili udario. Počeo sam osjećati bol kada sam se vratio u hotel u kojem je ekipa odsjela. Bol se pojačala kada smo stigli na trening i proširila na cijelo stopalo i nogu, a tada sam odlučio nazvati člana porodice koji me odveo doktorici alternativne medicine", ispričao je Turay za BBC.

Napadač ne vjeruje doktorima švedskog prvaka, ne vjeruje ni medicinskoj službi reprezentacije, ali zato doktorica alternativne medicine ima odgovor.

"Rekla mi je kako je razlog povrede to što sam stao za spiritualni objekt u reprezentativnom kampu koji je postavio neko ko mi želi da dobijem elefantijazu koja bi mi uništila karijeru. Također mi je rekla da je dobro što se nisam liječio klasičnom medicinom jer bi to završilo moju karijeru", objasnio je.

Turay tvrdi kako je osoba koja je postavila urok na teren ljubomorna na njegovo osvajanje Zlatne kopačke u švedskoj ligi budući da je prošle sezone u dresu švedskog prvaka Djurgardena postigao 15 golova te osvojio ligu.