Uzor mnogima
0

Napadač Birminghama o Ronaldovoj prehrani: Da sam vidio kako jede konjski izmet i ja bih

H. H.
Ronaldo i u 36. godini igra na vrhunskom nivou (Foto: Twitter)
Ronaldo i u 36. godini igra na vrhunskom nivou (Foto: Twitter)
Napadač Birmingham Cityja Troy Deeney (33) izazvao je dosta pažnje medija, izjavom da bi pojeo konjski izmet da je vidio da to radi i Cristiano Ronaldo.
Nakon što se prošle sedmice pojavila priča kako saigrači iz Manchester Uniteda slijede prehrambene navike Ronalda, te čak izbjegavaju i deserte, Deeney je kazao da to upotpunosti razumije.

Istaknuo je da duga i uspješna karijera dovoljno govori o njemu i na slikovit način iskazao je divljenje prema Portugalcu.

"Da sam vidio Cristiana Ronalda kako jede konjski izmet prije utakmice, pojeo bih i ja", kazao je u šali iskusni napadač u izjavi za Daily Mail.

Cristiano Ronaldo ima 36 godina i nastavlja igrati na najvišem nivou. Portugalac se godinama maksimalno brinuo o svom tijelu uz strogu rutinu u teretani i prehranu prilagođenu njegovim ciljevima, koja je sada vrlo različita od one koju je imao dok je bio član Real Madrida.

O njegovoj prehrani govorilo se mnogo i u prošlosti, ali nedavno je kuhar Giorgio Barone koji je sarađivao s Portugalcem odlučio otkriti neke tajne iz kuhinje.

U Ronaldovom svakodnevnim obrocima ne nedostaje povrća, salata, morskih plodova, bjelančevina, od kojih većina dolazi od ribe. Velika tajna kuhara Baronea je kokosovo ulje koje sadrži zasićujući sastojak i koje jača imunološki sistem, potiče probavu, poboljšava razinu holesterola i pomaže u sagorijevanju trbušne masti.