Ugovor na tri godine
21

Napadač bh. porijekla potpisao za Blackburn, u klubu oduševljeni pojačanjem iz M'gladbaha

K. H.
Semir Telalović (lijevo)
Semir Telalović (lijevo)
Igrač bh. porijekla Semir Telalović novi je nogometaš engleskog kluba Blackburn, a s ovim timom potpisao je ugovor na tri godine, tačnije do 2026. godine.

Ovaj 23-godišnji napadač koji posjeduje i bh. državljanstvo u Blackburn stiže iz Borussije M'gladbach, a Englezi su ga najavili kao brzog i fizički snažnog igrača.

Napominju da je Telalović postigao 22 pogotka u 49 mečeva za B ekipu Borussije M'gladbach, a da je, nakon što je prebačen u prvi tim, debitovao u januaru u meču Bundeslige protiv Augsburga.

Na zvaničnoj stranici se navodi kako će ovaj nogometaš nositi dres s brojem 33.

"Oduševljeni smo što će Semir biti naše sdmo pojačanje ovog ljeta i naš drugi napadač koji će dobiti dugoročni ugovor. On će donijeti odličan tempo, sposobnost golova i ubojitost našem napadu. Sa svoje 23 godine, još uvijek ima ogroman potencijal za razvoj, iako je već šest godina u seniorskom nogometu", rekao je direktor kluba Gregg Broughton.

"Dobro nam došao, Semire", navodi se za kraj.

U dosadašnjoj karijeri nastupao je za njemačke niželigaše TSG Ehingen 1848 i FV Illertissen. Telelović do sada nije nastupao ni za jednu reprezentaciju u bilo kojem uzrastu, te će biti zanimljivo pratiti da li će nastaviti dobivati šansu u Borussiji i u nastavku sezone.

Inače, riječ je o nogometašu rođenom 1999. godine u njemačkom gradu Ehingenu, a prema podacima transfermarkta, osim njemačkog posjeduje i bh. državljanstvo.