{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Napad na nas gledamo samo iz navijačkog ugla'

S
28.4.2009. u 22:07
0
57
'Napad na nas gledamo samo iz navijačkog ugla'
0
'Napad na nas gledamo samo iz navijačkog ugla'
Kada su se u prethodnu nedjelju navijači Fudbalskog kluba Sloboda vraćali s utakmice koju je njihov klub igrao u Širokom Brijegu, pri prolasku kroz Mostar dočekala iz je grupa navijača Zrinjskog, kamenovala ih i zapalila autobus u vlasništvu "Ljaljić Toursa". Nakon što su uspjeli spasiti živu glavu i konsolidovati se, uputili su saopštenje za javnost u kojem stoji kako ovom napadu ne žele davati ikakve nacionalne konotacije.
"Svaki postupak koji se desi u našoj državi, a koji podstiče nacionalnu ili vjersku netrpeljivost navijačka skupina Fukare Tuzla će uvijek oštro osuditi", ističu oni te dodaju kako prema svakoj navijačkoj skupini u BiH, pa tako i Ultrasima, gaje samo sportski i navijački rivalitet.

"Oni će za nas uvijek biti samo navijači protivničkog tima i ništa više. Drugi je problem tj. njihov je problem što je ta grupa ekstremno desničarski nastrojena, te što mi mislimo da su nas napali navijači protivničkog kluba, a oni misle da su napali drugu vjeru i ponose se s time", stoji u saopštenju "Fukara".

Iz ove navijačke skupine još jednom su podsjetili na svoje dugogodišnje postojanje i organiziranost pri praćenju klubova RSD Sloboda Tuzla.

"Mi smo Tuzlaci, djeca grada koji je i u najtežim svojim trenutcima sačuvao svoje dostojanstvo i veličinu. Naš grad je prožet i usklađen različitim kulturama. Za nas nema puno dvojbe. Nastavljamo tradiciju", poručuju "Fukare Tuzla 1987."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: