Zauvijek legenda
157

Nantes povukao broj 9 iz upotrebe u čast preminulom Emilianu Sali

Klix.ba
Francuski klub Nantes odlučio je povući broj 9 iz upotrebe nakon velike tragedije u kojoj je preminuo bivši napadač ovog tima Emiliano Sala.

Sala je sredinom januara napustio Nantes i u transferu vrijednom 17 miliona eura pojačao Cardiff, a kada se iz Velsa vratio u Francusku kako bi se pozdravio sa svojim bivšim saigračima, na letu koji ga je vraćao na Otok zajedno s pilotom nestao je između Francuske i Engleske.

Potraga je završena nakon tri dana s obzirom na to da je procijenjeno da Sala i pilot gotovo sigurno nisu preživjeli, a ubrzo su brojne svjetske zvijezde donirale novac kako bi se nastavila privatna potraga. Upravo kroz privatnu potragu dvije sedmice nakon nesreće pronađena je olupina smrskanog aviona, a u njoj je identificirano tijelo Emiliana Sale.

Nantes je odlučio povući broj devet iz upotrebe i na taj način zauvijek odati počast ovom napadaču koji je ostavio veliki trag igrajući za francuski klub. Sala je ujedno i najskuplje pojačanje Cardiffa u historiji.

"Pošto će Emiliano Sala zauvijek biti dio legendi koje su ispisale historiju Nantesa, klub je odlučio broj devet skloniti iz upotrebe", napisao je Nantes na Twitteru.

Podsjećamo, policija u Dorsetu sinoć je identifikovala tijelo u avionu na dnu Engleskog kanala te potvrdila da se radi o nogometašu Emilianu Sali. Prema pisanju britanske novinske agencije Press Association, ekipa Cardiffa mogla bi biti kažnjena oduzimanjem bodova ukoliko ne isplati Nantesu 17 miliona eura, koliko je koštao transfer preminulog Emiliana Sale, s obzirom na to da još uvijek to nisu uradili.