Manchester United
0

Naniju i Chicharitu nagrade za najbolje igrače kluba

Totalsport
Javier Hernandez (Foto: Reuters)
Javier Hernandez (Foto: Reuters)
Sinoć su na prigodnoj svečanosti u klubu dodijeljenje nagrade za najbolje nogometaše Manchester Uniteda u sezoni 2010/11. Laureate su ponijeli Nani i Javier "Chicharito" Hernandez.

Hernandez je slavio za najboljeg igrača "crvenih vragova" u izboru navijača s 21% osvojenih glasova ispred Nanija (20%) i Nemanje Vidića (16%).

"Sanjao sam o igranju za Manchester United i mislio sam da u prvoj sezoni možda neću dobiti previše prilike i da ću igrati za rezerve. Ali zahvaljujući menadžeru i saigračima, igrao sam malo više", rekao je omaleni meksički napadač, koji je u premijernoj sezoni za United po transferu iz Guadalajare zabio 20 golova, od čega 13 u Premiershipu.

Nani je osigurao nagradu za najboljeg igrača Uniteda u izboru igrača, a nagradu mu je uručio menadžer "crvenih vragova" Alex Ferguson.

"Ovo je bila moja najkonstantnija sezona za United. Svake godine ovdje sam napredovao i ova je sezona bila fantastična. Zabio sam puno golova, puno ih namjestio i jako sam sretan. Nadam se da ću sljedeće sezone biti još bolji", komentirao je Nani, koji je tokom sezone uknjižio deset golova i 20 asistencija u svim takmičenjima.