Nogomet
0

Nani želi produžiti ugovor s Manchester Unitedom

Totalsport
Nani (Foto: AFP)
Nani (Foto: AFP)
Portugalski nogometaš Manchester Uniteda Nani (26) izrazio je nadu da će mu klub ponuditi novi ugovor i da će ostati na Old Traffordu.

Naniju aktuelni ugovor vrijedi do kraja sljedeće sezone i ako uskoro ne potpiše novi, za očekivati je da će ga United predstojećeg ljeta prodati kako dogodine ne bi ostao bez ikakve odštete. Do prije nekoliko sedmica se činilo da je Nanijev odlazak siguran budući da je Portugalac dobivao vrlo malo prilika, no u posljednje je vrijeme ponovno zadobio povjerenje Sir Alexa Fergusona.

"Želim pokazati menadžeru da mi može vjerovati u svakoj utakmici. Želim mu dokazati da nam moj doprinos može pomoći na putu do pobjeda. Nastavit ću naporno raditi kako bih bio spreman svaki put kad dobijem priliku", rekao je Nani za The Sun.

Nakon što je tri od posljednje četiri utakmice počeo u udarnoj postavi, Nani se nada da će i zadržati takav status.

"Samopouzdanje mi je sada na visokom nivou i mislim da ću tek pružiti svoje najbolje igre. Ovo je moje vrijeme, mislim da mogu biti važan član ekipe u velikim utakmicama koje su pred nama. Osjećam da sam u dobroj formi i da ću u sljedećim dvobojima iznenaditi", zaključio je Portugalac.