FA Cup
1

Nani predvodio Manchester United na putu za četvrtfinale

Totalsport
Nani (Foto: AFP)
Nani (Foto: AFP)
Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na svom Old Traffordu Fenjeraša iz Premiershipa, ekipa Readinga 2-1 u meču osmine finala FA Cupa.

Najzaslužniji za pobjedu Crvenih vragova bio je portugalski napadač Nani, koji je u ovoj utakmici podsjetio menadžera Alexa Fergusona na svoje mogućnosti. U igru je ušao u 43. minuti umjesto povrijeđenog Phila Jonesa. Već dvije minute kasnije je krasnim udarcem iz voleja s ruba kaznenog prostora uzdrmao stativu.

Bila je to jedna od mnogobrojnih propuštenih prilika Manchester Uniteda. Reading je, najviše zahvaljujući raspoloženom golmanu Adamu Federiciju, držao ''nulu'' sve do 69. minute, kada je Nani uspio udarcem s 12 metara svladati suparničkog golmana. Samo tri minute kasnije je s desnog krila centrirao Hernandezu koji je glavom pogodio za 2-0.

Kad se činilo da je United napokon slomio otpor Redinga, gosti su se u 81. minuti pogotkom McAnuffa vratili u utakmicu, a onda su u završnici prijetili i potpunim povratkom, za kojeg ipak nisu imali snage.

Manchester United je rekorder s 11 osvojenih trofeja u FA Cupu, ali je zadnji uzeo još 2004. godine. U četvrtfinalu će United igrati protiv boljeg iz ogleda branitelja naslova Chelseaja i drugoligaša Middlesbrougha.

FA Cup, osmina finala:

Manchester United – Reading 2-1 (Nani 69, Hernandez 72 / McAnuff 81)