Ostali u engleskim klubovima
0

Nani i Aršavin sabotirali transfere u Rusiju

Totalsport
Andrej Aršavin (Foto: Arhiv/AFP)
Andrej Aršavin (Foto: Arhiv/AFP)
Naveliko se posljednjeg dana prelaznog roka u Rusiji (četvrtak) po engleskim medijima spominjala mogućnost da će nogometaš Arsenala Andrej Aršavin (31), odnosno Manchester Uniteda Nani (25) uspješno realizovati transfere.

Na kraju se to nije dogodilo i obojica su ostali u svojim klubovima. Arsenalov napadač, kojeg aktuelni ugovor veže do kraja godine, odbio je transfer u moskovski Dinamo i odlučio se izboriti za poziciju u timu Arsenea Wengera.

"Želio sam ga u timu, ali je Andrej rekao ne Dinamu", komentarisao je trener moskovskog sastava Dan Peterscu.

U Arsenal je Aršavin stigao 2009. godine u transferu vrijednom 15 miliona funti (18,9 miliona eura), a prošlu je sezonu proveo na posudbi u Zenitu.

Upravo je Zenit bio blizu dovođenja portugalskog krilnog igrača Nanija i to uz odštetu od 25 miliona funti (31,5 miliona eura). Bio bi to, da se realizirao, treći veliki ovoljetni transfer Zenita nakon dovođenja Hulka i Alexa Witsela, ali je propao zbog igračevih prevelikih potraživanja koji je tražio veću platu od Hulkove.

"Ako je Hulk potraživao između 8 i 10 miliona eura godišnje, ovi Nanijevi uvjeti bili bi neprihvatljivi za klub. Nanijev transfer propao je isključivo zbog tog razloga. Tražio je enormnu platu i mi mu je nismo htjeli platiti", objasnio je generalni direktor Zenita Maksim Mitrofanov.