Video
0

Namještena utakmica ruske nogometne lige?

Totalsport
Prošle subote je Terek Grozni, u utakmici 12. kola ruska Premier ligi, kao domaćin pobijedio nogometaše Krilje Sovjetova 3-2.

Rezultat ne bi bio čudan sam po sebi, no ako se zna da su tamošnje kladionice ponajviše, ali i neke širom Evrope, dobile žestoke uplate na domaćina i na točan rezultat (3-2), onda sve postaje sumnjivo.

Iako je ovaj par "živio" na ponudi jako kratko vrijeme, igrači kladionice su stigli uplatiti na tu utakmicu, a kladionice izvještavaju o velikim gubicima nakon te subote.

Ruska nogometna liga je odlučila, potaknuta svim, pokrenuti slučaj ispitavanja ove utakmice, a treba reći da su se kroz historiju ova dva kluba sumnjičila u neregularnosti, kao što su prodaja ili kupovina određenih utakmica.

Još traju priče, nikada dokazane, da je Krilja Sovjetov prodala finalnu utakmicu ruskog Kupa 2004. godine za četiri miliona eura.

  • Gledao sam snimak utakmice i imam mnogo zamjerki, ali i sumnje da nije sve bilo u redu - rekao je Vitalij Mutko, predsjednik Ruskog nogometnog saveza.