Najavio promjene
5

Nalić zvanično preuzeo Slobodu: Radikalne promjene u klubu trenutno nisu moguće

Piše: A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zlatan Nalić danas je zvanično preuzeo Fudbalski klub Sloboda, nakon što je s pozicije trenera smijenjen Milenko Bošnjaković.

Predsjednik FK Sloboda Senad Mujkanović je kazao da je Nalić potpisao ugovor do kraja ove sezone.

"On će izabrati svoje pomoćnike, a to će biti iz postojećeg kadra kojeg imamo. Odluka o odabiru Nalića nije od jučer, jer se on spominjao nekoliko puta, kada smo birali prethodne trenere navodilo se njegovo ime", istakao je Mujkanović te naglasio da se nada da će Nalić Slobodi donijeti željene rezultate.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Sin nekadašnjeg nogometaša Slobode Mesuda Nalića na današnjoj konferenciji za medije, nakon imenovanja je kazao da je velika čast biti u ovom klubu.

"Ovo je možda jedan od najvećih klubov na prostoru BiH, a za mene je najveći. Familijarno smo od '60-ih godina vezani za ovaj klub. Dijete sam Tušnja i za mene je vrlo važan ovaj trenutak", rekao je Nalić.

Kako je istakao, došao je u klub u kojem je ekipa već postavljena te sada nije poželjno praviti velike promjene.

"Radikalne promjene nisu poželjne u ovom trenutku, ali ja ću pokušati dati sve od sebe. Ukoliko sve bude kako treba, želja mi je da postojeći stručni štab ostane u cijelosti. Cilj nam je da budemo dobar prvoligaš ove sezone. Trebat će nam vremena da napravimo pomake u kvalitetu i nešto što je vidljivo na terenu. Nakon mjesec, dva vidjet ćemo šta je ono što nam treba. Nije me strah niti sa jednim klubom započeti misiju Evrope, a ako se desi da Sloboda ima te ambicije ići ćemo u tom cilju", rekao je Nalić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Kazao je i da trenutni sastav Premijer lige BiH poznaje u određenoj mjeri, ali da ima odličan uvid u igrački kadar Slobode što je veoma bitno.

"Sve sam utakmice dosad pregledao, analizirao i stavio na papir. Fudbal se ne trenira po željama već mogućnostima te ću se prilikom rada u ekipi i voditi tim", nastavio je novi strateg Tuzlaka.

Podsjećamo, na početku priprema u junu uprava kluba s Tušnja otkazala je saradnju dotadašnjem treneru Slavku Petroviću. Na njegovo mjesto je došao Bošnjaković skupa s Admirom Smajićem koji je obnašao funkciju tim menadžera.

Smajić je nakon dva mjeseca napustio klub, a nakon dva kola u okviru Premijer lige BiH s mjesta stratega Tuzlaka smijenjen je i Bošnjaković.