Trener Slobode
4

Nalić: Utakmica protiv Zvijezde 09 ne dolazi nam u pravi trenutak

Piše: A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Fudbalski klubovi Sloboda i Zvijezda 09 sutra se u okviru 13. kola nogometne Premijer lige BiH sastaju na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.

Trener Slobode Zlatan Nalić na današnjoj konferenciji za medije je kazao da ima određenu bojazan od nadolazećeg susreta protiv ekipe Zvijezde 09.

Naime, on je naveo da trenutno nije pravi trenutak za odigravanje spomenute utakmice, jer se ekipa s Tušnja nalazi u fazi oporavka od minulog susreta koji je odigran u srijedu u okviru Kupa BiH.

"Sutra imamo ekipu koja je ispod nas i to svakako može mentalno utjecati na utakmicu. Drugi problem je u tome što je moja ekipa u periodu oporavka. Za način na koji mi igramo potrebmo je okvirino 76 sati, a mi utakmicu igramo u sredini našeg oporavka. Neke druge ekipe mijenjaju igrače, ali mi nemamo toliko veliki takmičarski roster te u ovoj utakmici nastupamo s istim timom", rekao je Nalić.

Fudbaler Aleksandar Ignjatović istakao je da će Crveno crni i u ovu utakmicu ući s jednim ciljem - ostaviti tri boda u Tuzli.

"Mislim da smo stasali u ekipu koja se ne treba nikoga pribojavati u ovoj ligi. Moramo preuzeti odgovornost što se tiče ove utakmice. Sigurno da idemo na pobjedu, jer bi sve drugo bilo za nas neuspjeh. Moramo preuzeti ulogu favorita i zabilježiti tri boda, jer nakon toga imamo jako teško gostovanje protiv Sarajeva koje će sigurno privući pažnju", istakao je Ignjatović.

Strateg Tuzlaka sutra ne računa na Pršeša koji zbog viroze neće moći izaći na teren.

Susret Slobode i Zvijezde 09 sutra je na rasporedu od 15:30 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.