Trener tuzlanske Slobode
24

Nalić: U utakmicu protiv Zvijezde 09 ulazimo oslabljeni, ali se bodova ne odričemo

Piše: A. K.
Zlatan Nalić i Perica Ivetić (Foto: D. Z./Klix.ba)
Zlatan Nalić i Perica Ivetić (Foto: D. Z./Klix.ba)
U okviru 25. kola nogometne Premijer lige BiH nogometaši Slobode sutra u Tuzli dočekuju ekipu Zvijezde 09 te se uprkos poteškoćama nadaju punom plijenu.

Tabor s Tušnja u predstojeću utakmicu ulazi znatno oslabljen bez Vukliša, Beganovića, Ignjatovića, Alispahića i najvjerovatnije Adžema, ali se ipak nadaju ostanku tri boda na domaćem terenu.

"Nećemo imati priliku koristiti četiri ili pet standardnih igrača, zbog žutih kartona ili bolesti. Ulazimo veoma oslabljeni, ali se bodova ne odričemo. Štaviše imamo još veći imperativ za pobjedom nego što smo imali u ranijim utakmicama", rekao je šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije u Tuzli, svi koji dođu sutra na Tušanj imat će priliku vidjeti potpouno istu Slobodu kao ranije.

"Svi će imati priliku vidjeti rastrčanu, odgovornu, disciplinovanu, borbenu i vrijednu Slobodu, a moći će uživati u utakmici koju ovi momci mogu prikazati. Kolika je važnost utakmice potvrđuje to da sam na konferenciju za medije pozvao kapitena Slobode koji je već ranije bio gost", rekao je Nalić.

Svima je obećao odličnu borbu i partiju u kojoj će navijači biti ponosni na Slobodu.

"Nadam se da ćemo uspjeti popraviti efikasnost koja nam je dovoljna za tri poena", nastavio je strateg Tuzlaka.

Kapiten Slobode Perica Ivetić istakao je da su igrači koji konkurišu za sutrašnju utakmicu najbolji koje tuzlanski tim ima.

"Ovo je dobra prilika za igrače koji su manje igrali da skrenu pažnju na sebe i potvrde zbog čega su u Slobodi. Neće nam biti lako, jer igramo bez igrača koji su nosioci igre, ali se nadam da ćemo sutra imati dodatni motiv te kao do sada izgarati na terenu i probati pobijediti i posvetiti pobjedu nama i našim trenerima koji su heroji ovog kluba, zbog činjenice da smo prošli kroz izuzetno turbulentan period", istakao je Ivetić.

Utakmica između Slobode i Zvijezde 09 na rasporedu je sutra od 19 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.