Trener Slobode
4

Nalić: Tri boda protiv GOŠK-a su nam izuzetno važna

Piše: A. K.
Konferencija za medije pred meč s GOŠK-om (Foto: D. Z./Klix.ba)
Konferencija za medije pred meč s GOŠK-om (Foto: D. Z./Klix.ba)
Ekipa Slobode u okviru 10. kola Premijer lige Bosane i Hercegovine dočekuje nogometaše GOŠK-a, a trener tuzlanskog kluba Zlatan Nalić smatra da je ovo izuzetno važan meč za njegov tim.

Šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić je protekli period za klub s Tušnja ocijenio relativno uspješnim, a predstojeću utakmicu smatra veoma važnom.

"U proteklom periodu uspjeli smo odigrati jednu utakmicu u okviru Kupa BiH u kojoj smo došli do prolaska u narednu fazu. U toj utakmici smo imali tri cilja - da prođemo dalje, da se osposobi kadar koji je imao manju minutažu i da koliko-toliko sačuvamo svježinu u ekipi za predstojeću utakmicu protiv GOŠK-a", rekao je Nalić.

Kako je naveo, trenutno je nadolazeća utakmica protiv GOŠK-a Slobodi najvažnija.

"Pristup je kao i do sada. Poznajemo način igre GOŠK-a, znamo da su malo defanzivniji i veoma opasni iz tih tranzicija, ali i mi znamo naš način igre i kako ćemo to sve rješavati. Ispravnim zalaganjem i timskom funkcijom mislim da možemo ostvariti tri boda koja su nam izuzetno važna u ovom ciklusu", istakao je Nalić.

Strateg Tuzlaka zasad neće moći računati na Mehmeda Alispahića zbog tri žuta kartona, a zbog viroze je pod upitnikom još nekoliko igrača. Tačan igrački sastav bit će poznat nakon današnjeg treninga.

"Idemo da pobijedimo i da se radujemo pred našim igračima. GOŠK je tvrd protivnik koji igra defanzivnije, ali to se nas ne tiče, jer imamo svoju igru i cilj. Dat ćemo sve od sebe kako bi u Tuzli ostala tri boda", rekao je fudbaler Adis Hadžanović.

Susret Slobode i GOŠK-a na rasporedu je sutra na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli od 19 sati.