Trener Slobode
14

Nalić: Sarajevo je atraktivan protivnik, ali mi idemo u osvajanje tri boda

Piše: A. K.
U okviru 27. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometašli Slobode sutra u Tuzli dočekuju ekipu Sarajeva.

Šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić kaže da sutra na Tušanj dolazi atraktivan protivnik, ali da će tuzlanskim tim dati sve od sebe za pobjedu.

"Sarajevo nam dolazi poslije teške utakmice. Nakon Goška smo iscrpljeni, a imamo jedan dan manje za pripreme. Sarajevo je atraktivan protivnik, bez obzira gdje se igralo očekuje nas dosta dobrog fudbala", rekao je Nalić.

Kako je istakao, pred Slobodom je period od četiri utakmice u kojima će se sastati s četir najbolje plasirane ekipe.

"U ovaj ciklus je važno da uđeno s pozitivnim rezultatom i uložit ćemo sve napore da to i ostvarimo", naveo je Nalić koji sutra na raspolaganju neće imati Zukića zbog tri žuta kartona te Alispahića zbog povrede.

Fudbaler Adnan Salihović sutra se nada pozitivnom ishodu na Tušnju.

"Mi smo izašli iz jedne utakmice koji smo nespretno i nesretno izgubili, ali mislim da smo je već zaboravili. Sutra nas očekuje atraktivna utakmica, lijepa za igrati. To je duel starih rivala gdje uvijek utakmica bude kvalitetna, uz dosta dobrog fudbala. Riječ je o najvećem kandidatu za titulu, ali i mi imamo svoju računicu. Dat ćemo sve od sebe za osvajanje tri bod. Nadam se da ćemo nakon utakmice biti zadovoljni mi, ali i najvijači koji dođu na Tušanj", naveo je Salihović.

Utakmica između Slobode i sarajeva na rasporedu je sutra od 16:30 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.