Strateg Tuzlaka
23

Nalić: Protiv Radnika nas zanimaju samo tri boda, atmosfera u Slobodi je fenomenalna

Piše: A. K.
Zlatan Nalić (Foto: D. Z./Klix.ba)
Zlatan Nalić (Foto: D. Z./Klix.ba)
Sedmo kolo nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli donosi susret fudbalskih klubova Sloboda i Radnik.

Tim povodom danas je u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj je svoja očekivanja izrazio šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić, koji je rekao da će Crveno-crni pokušati ostvariti maksimalan učinak protiv ekipe iz Bijeljine.

"Nas interesuje pobjeda, odnosno tri boda, bez obzira da li se utakmica igra u Tuzli, Sarajevu, Mostaru, Širokom Brijegu... Idemo sa spomenutim opredjeljenjem i namjerom, a koliko ćemo uspjeti vidjet ćemo. Mi nagrađujemo naše igrače i za veoma dobar pokušaj i oni sigurno neće razočarati", poručio je Nalić.

U sportskim krugovima Radnik je okarakterisan kao tradicionalno nezgodna ekipa, a Nalić je istakao da demantuje ove tvrdnje i stereotipe.

"Ekipa u ovom sastavu nije igrala protiv Radnika. Nikada nisam igrao protiv Radnika, tako da oni meni tradicionalno nisu teški", dodao je Nalić.

Strateg Tuzlaka u predstojećoj utakmici definitivno neće moći računati na Mehmeda Alispahića koji ima povredu skočnog zgloba, a pod upitnikom su i Aleksandar Ignjatović koji ima čudan osjećaj u stopalu za koji još nije utvrđen uzrok, kao i kapiten Perica Ivetić zbog povrede glave i lakšeg potresa mozga.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Inače, Nalić je na čelo Slobode stigao prije 22 dana, a ovu konferenciju za medije je iskoristio i kao priliku za predstavljanje svog stručnog tima kojeg čine fizioterapeut Alen Altumbabić, trener golmana Edin Ribić te pomoćni treneri Adnan Osmanhodžić i Gradimir Crnogorac.

Kako je istakao u Slobodi sada prevladava harmonija u stručnom štabu, ali i među igračkim kadrom.

"Atmosfera u svlačionici odakle sve i kreće je na veoma zavidnom nivou. Kada imamo harmoniju u svlačionici i u stručnom štabu ne vidim razlog da izostane rezultat na terenu. Mogu obećati da ćemo se boriti od prve do zadnje minute na Tušnju ili nekom drugom stadionu. Sad imamo drugu dimenziju u ekipi i nikoga od protivnika se ne bojimo", poručio je Crnogorac.

Susret sedmog kola nogometne Premijer lige BiH između Slobode i Radnika na rasporedu je u subotu od 19 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.