Duel na Tušnju
12

Nalić pred susret s Željezničarom: Cilj su nam tri boda

Piše: A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U okviru 22. kola nogometne Premijer lige BiH nogometaši tuzlanske Slobode sutra na Gradskom stadionu Tušanj dočekuju ekipu Željezničara.

Tim povodom danas je upriličena konferencija za medije na kojoj su se prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić i kapiten ekipe Perica Ivetić.

Strateg Tuzlaka Zlatan Nalić u sutrašnjoj utakmici će imati isti pristup kao i u susretima koje je klub koji predvodi imao ranije.

"Ne pravim razliku između protivnika, boja koje susrećemo i plasmana koji imaju na tabeli. Sve utakmice su sa maksimalnom prisutnošću, opreznošću i fokusom. Tako će biti i sutra. Ova utakmica je posjetiocima možda atraktivnija, jer tu postoji određeno rivalstvo, ali mi igramo sve naše utakmice s istim elanom, željom i ciljem, a to su tri boda", naveo je Nalić.

Nalić je kazao da u tuzlanskom klubu trenutno nema povrijeđenih igrača, ali da Topuzović zbog administrativnih problema ne može bit na raspolaganju, kao i Dodig.

Pred sutrašnji susret optimističan je i kapiten Slobode. Kako kaže to je jedan derbi u kojem može odlučiti jedna lopta. Naveo je da obje ekipe imaju pozitivan sportski pritisak.

"Svaku utakmicu igramo isto, bez obzrina na protivnika. Imamo svoj stil igre koji koristimo protiv Krupe koja je zadnja na tabeli, ili Sarajeva koje je prvo. Sutra želimo izaći na Tušanj i ostaviti zadnji atom snage. Nadam se da ćemo obradovati publiku i navijače te da ćemo probati svi skupa doći do tri boda", rekao je Ivetić.

Istakao je da je Sloboda tvrd orah svima.

"Sa Slobodom se niko ne može poigravati. Napravili smo takav brend od kluba, pa u Tuzlu niko ne dolazi s prijetnjama da će pobijediti. Nadam se će Sloboda biti sve bolja", naglasio je kapiten kluba s Tušnja.

Utakmica između Slobode i Željezničara na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli sutra je na rasporedu od 17:30 sati.