Utakmica 21. kola
12

Nalić: Pobjeda protiv GOŠK-a bi nam omogućila nastavak prvenstva bez stresova

FENA
Zlatan Nalić (Foto: R. D./Klix.ba)
Zlatan Nalić (Foto: R. D./Klix.ba)
Utakmica 21. kola Premijer lige BiH između GOŠK-a i tuzlanske Slobode bit će duel dvije najneefikasnije ekipe, ali i sudar najbolje odbrane, kakvu ima Sloboda, protiv najlošije, GOŠK-ove.

Naime, Tuzlaci su do sada protivničke mreže zatresli svega 14 puta, GOŠK je uspješniji za jedan gol, ali odbrana ekipe Zlatana Nalića primila je najmanje golova, svega 15 u odnosu na 29 primljenih golova Gabeljana.

Očekuje se "tvrda" utakmica, s obostranim nadama u osvajanje tri boda.

"GOŠK je jedna vrlo respektabilna ekipa koja može pobijediti svaku ekipu u ligi. Njihov položaj na tabeli daje jako varljivu sliku njihovog stvarnog kvaliteta. Očekujem tešku utakmicu u kojoj će naš protivnik uraditi sve kako da je riješi u svoju korist. Pobjeda bi im značila hvatanje kontakta sa ostalim klubovima u borbi za opstanak u društvu najboljih", kaže trener Slobode Zlatan Nalić u razgovoru za Fenu.

Dodaje da je utakmica od strateške važnosti, a iz perspektive Slobode još je važnija njegovom timu.

"Eventualnom pobjedom bili bismo vrlo blizu ostvarenja našeg primarnog cilja, tj. opstanka već sada. To bi nam dalo potreban mir i nastavak prvenstva bez neželjenih stresova", smatra trener "crveno-crnih".

Svjestan je svega šta njegovu ekipu čeka u Gabeli i najavljuje da će njegovi igrači ući u utakmicu s istim imperativom kao i za sve susrete do sada i od sada.

"Bez obzira na jačinu protivnika, igrat ćemo za tri boda, pa dokle "dobacimo". Obećavamo našim simpatizerima kao i do sada "rovovsku borbu" za bodove koji su nam prijeko potrebni", rekao je Nalić.

Svi igrači su na raspolaganju, kaže Nalić, a na klupi će biti i nekoliko igrača s manjom minutažom za koje trener kaže da zna da strpljivo čekaju svoju šansu i "spremni su ući u igru sa enormnom snagom, voljom i energijom u bilo koju utakmicu i igrati vrlo važnu ulogu u timu".

"Zukić, Pršeš, Livančić, Salihović, Ćivić i Muminović su paralelni prvotimci, koje smo mnogo koristili i u prethodnoj polusezoni. I oni su mnogo zaslužni za bodovni saldo kojim trenutno raspolažemo. To su igrači koji su željni lopte i pitanje je dana kada će doći njihov period i kada će dobiti svojih 90 minuta", zaključio je Zlatan Nalić u razgovoru za Fenu.

Sloboda će put Hercegovine krenuti sutra, dok se utakmica GOŠK – Sloboda igra u nedjelju od 15 sati.