Povremeni Zmaj
24

Nalić napustio Malmo, karijeru nastavlja u klubu čiji je jedan od vlasnik i Ibrahimović

K. H.
Adi Nalić u dresu Malmoa (Foto: EPA-EFE)
Adi Nalić u dresu Malmoa (Foto: EPA-EFE)
Bh. reprezentativac Adi Nalić napustio je Malmö FF, a nakon što mu je istekao ugovor s ovim klubom, odlučio je nastaviti karijeru u timu Hammarby, koja se također takmiči u Švedskoj.

U izjavi za medije, ovaj 25-godišnjak koji je igrao kod selektora Peteva za reprezentaciju BiH, rekao je da ga raduje novi izazov i da se osjeća spremno za novi klub, iako je još uvijek povrijeđen.

"Jako sam sretan što sam došao u Hammarby. Osjećam da sam spreman za novi izazov i bit će vrlo uzbudljivo igrati za ovaj tim, posebno zbog navijača koji su stravstveni", rekao je Nalić.

On je na početku prošle sezone pokidao križne ligamente i od tada se oporavlja od ove povrede, a navodi se kako je trenutno u posljedjoj fazi rehabilitacije i da će za potpune treninge biti spreman tokom predsezonskih priprema u Španiji.

Što se tiče Malmöa, u ovom klubu je nastupao na 74 mečeva, a postigao je 11 pogodaka i upisao devet asistencije za tri godine.

Ranije u karijeri igrao je za Landskrona Bois, AFC Eskilstina i Mjällby. Za reprezentaciju BiH je odigrao osam mečeva.

Jedan od vlasnika novog Nalićevog kluba je proslavljeni švedski napadač Zlatan Ibrahimović koji je 2019. godine kupio 23,5 posto vlasničkog udjela.