Trener Tuzla Cityja
47

Nalić nakon katastrofe protiv Zrinjskog: Ne znam hoću li voditi ekipu naredne sedmice

N. K.
Zlatan Nalić (Foto: FK Tuzla City)
Zlatan Nalić (Foto: FK Tuzla City)
Nogometaši Zrinjskog pobijedili su danas na Tušnju ekipu Tuzla Cityja rezultatom 4:0, a posebno razočaran rezultatom i igrom bio je trener domaćih Zlatan Nalić.
"Nezgodno je stajati i objašnjavati ovakvu utakmicu. Zbog toga kao trener i glavni odgovorni za ovu igru želim se izviniti svim navijačima. Preuzimam odgovornost za ovo što se desilo, a to bi i igrači trebali. Imali smo danas za protivnika ekipu Zrinjskog koja je odlična. Ovo je prvi put da nas je neko nadigrao u ovoj sezoni, u svim segmentima su bili bolji i ja im čestitam na svemu. Nismo se pridržavali našeg plana koji je bio potpuno suprotan od ovoga. Na terenu to nije izgledalo kako treba, cifre su neprijatne i za nas i za klub i za navijače", rekao je Nalić.

Trener Tuzla Cityja je još jednom podvukao kako je ovo prvi put nakon osam-devet utakmica da je njegova ekipa odigrala loše.

"Naše ambicije i moje ambicije se ne mijenjaju. Nadam se ćemo iz ove utakmice izaći još jači. Imali smo četiri odsutna igrača, vraćaju se tri, ostaje još samo Barišić i vidjet ćemo kako će ovo da se razvija. U ovakvim okolnostima ja i ne znam hoću li biti taj koji će voditi ekipu sljedeće sedmice", poručio je Nalić.

Ekipu Tuzla Cityja već u srijedu očekuje nova utakmica. U okviru Kupa BiH dočekat će Radnik iz Bijeljine.