Trener Slobode
11

Nalić: Krupa nam dolazi ekstremno motivisana, ali mi želimo tri boda

Piše: A. K.
Nalić i Zukić na konferenciji za medije (Foto: A. K./Klix.ba)
Nalić i Zukić na konferenciji za medije (Foto: A. K./Klix.ba)
U okviru 31. kola nogometne Premijer lige BiH nogometaši Slobode sutra na stadionu Tušanj u Tuzli dočekuju ekipu Krupe.

Tim povodom danas je u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj su se prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić i nogometaš Seid Zukić.

Nalić je danas kazao da Sloboda u predstojeću utakmicu ide s imperativom pobjede.

"Igramo protiv ekipe koja će doći ekstremno motivisana protiv nas, ali oni moraju shvatiti da stižu ekipi koja želi popraviti estetski položaj na tabeli. Moram reći da smo mi već jednom igrali protiv tima kojem je utakmica protiv Slobode bila slamka spasa za Premijer ligu BiH, a riječ je o GOŠK-u. Vrlo dobro znamo šta nas može očekivati u sutrašnjoj utakmici. Poučeni tim iskustvima nadam se da ćemo se uspjeti skoncentrisati, kako nas ne bi zadesila ranija sudbina", rekao je Nalić.

Strateg Tuzlaka je istakao da se sve ekipe u Premijer ligi BiH sada nalaze u periodu takozvane "širine trupe".

"Akumulirani kartoni, zamor igrača, povrede i ostalo sustižu sve ekipe. One koje imaju veliki roster igrača idu malo dalje, a oni koji imaju problema s brojnim stanjem bore se za život" , istakao je Nalić.

Sloboda u utakmicu protiv Krupe ulazi u normalnijem položaju kada je riječ o igračkom kadru, s obzirom da nema kartoniranih nogometaša.

"Imamo još uvijek tri povrede od kojih se nadamo da će jedna ipak da prevagne na pozitivno pa će igrač moći sudjelovati. Sabit Alispahić je zadobio povredu protiv Širokog Brijega, nisam siguran da će sutra moći biti u timu, drugi je njegov brat Meša Alispahić koji već dugo ima povredu zgloba, dok je treći Azir Muminović promašio utakmicu protiv Širokog Brijega i jučer je prvi put bio u treningu. Nakon današnjeg treninga ćemo donijeti odluku da li će sutra biti konkurent", istakao je Nalić.

Nogometaš Seid Zukić sutra očekuje tešku utakmicu.

"Dolazi nam ekipa koja traži svoju zadnju šansu, ali mi imamo svoju računicu i poslije nesretnog poraza u Širokom Brijegu imamo imperativ pobjede. Dužni smo navijačima, sebi i svima koji vole slobodi da osvojimo tri boda", rekao je Zukić.

Susret između Slobode i Krupe na rasporedu je sutra od 17 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.