Šef struke Tuzla Cityja
10

Nalić: Generalku igramo protiv Željezničara na Grbavici

FENA
Zlatan Nalić
Zlatan Nalić
"Prozivka" nogometaša Tuzla Cityja obavljena je u ponedjeljak, a već danas na stadionu bare u Simin Hanu krenulo je "punom parom".

Šef stručnog štaba Zlatan Nalić nametnuo je žestok tempo rada s obzirom na to da su igrači tokom pauze imali plan individualnog rada kako bi bili što spremniji kada pripreme zvanično počnu.

"Radili smo odlično u korona-pauzi, individualne pripreme počele su 15. juna, a kolektivne su zvanično počele jučer. Da se liga nastavila, siguran sam da prva tri mjesta na tabeli ne bi bila onakva kao kada se liga administrativno završila", kaže Nalić za Fenu.

Ekipu su napustila tri vezna i bitna igrača: Ivan Sesar, Adis Hadžanović i Filip Arežina, ali to neće mijenjati cilj kluba u novoj sezoni.

"U stvari, cilj kluba će zavisiti od prelaznog roka i uspješnog pronalaska pojačanja na bitnim pozicijama u ekipi. Od novih afirmisanih imena priključio nam se Dario Rugašević iz Zrinjskog i imamo par mladih do 21 godine koji su igrači za budućnost", ističe trener Tuzla Cityja.

Ekipi su priključena četvorica juniora: golman Bakir Brajlović, te Ahmed Hasanbegović, Belmin Mešinović i Suad Mujić.

"Pripreme ćemo obaviti do 7. jula u Tuzli, a onda odlazimo na osam dana u Kupres. Vraćamo se 15. jula. Dogovorili smo odigravanje šest kontrolnih utakmica, a "generalka" je zakazana za 25. juli protiv Željezničara na Grbavici - zaključio je Nalić.

Osim sa Željezničarom, Tuzla City će kontrolne susrete odigrati još protiv Sloge u Tojšićima (27. juni), Gradine u Srebreniku (4. juli), Veleža na Kupresu (10. juli), Mladosti u Doboj Kaknju (15. juli), te Zvijezde '09 (22. juli).