Trener Slobode
14

Nalić: Ekstremno nam je važna utakmica protiv Mladosti

Piše: A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
U okviru 32. kola nogometne Premijer lige BiH nogometaši tuzlanske Slobode sutra na stadionu Tušanj dočekuju ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Trener Slobode Zlatan Nalić na današnjoj konferenciji za medije je kazao da na Tušanj dolazi ekipa koja je na sredini tabele.

"Protiv Mladosti smo imali dva okršaja. Jedan je riješen u našu korist kod kuće, a drugi u njihovu u gostima, tako da je sada rezultat između nas 1:1. Predstojeća utakmica nam je od ekstremne važnosti i nadamo se da ćemo je odigrati s pozitivnim rezultatom", rekao je Nalić.

Strateg Tuzlaka sutra može računati na sve igrače, izuzev na Mehmeda Alispahića koji je duži vremenski period izvan terena zbog povrede.

Nogometaš Edis Smajić predstojeći susret ocjenjuje kao također susret od velike važnosti za Slobodu, dok se kapiten ekipe Perica Ivetić osvrnuo na proteklu sezonu.

"Probat ćemo klub i dalje što bolje prezentovati i ispunjavati ciljeve koje je klub postavio pred nas. Nama je osnovni cilj bio da sačuvamo status premijerligaša i časno i pošteno smo uspjeli u tome", rekao je Ivetić, naglasivši da su tuzlanski nogometaši iznijeli izuzetno tešku sezonu.

Utakmica između Slobode i Mladosti na rasporedu je sutra od 17 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.