Pred derbi meč
25

Nalić: Čeka nas teška borba, Sarajevo će na Tušnju od navijača tražiti oprost

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Fudbaleri tuzlanske Slobode u okviru trećeg kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju na Tušnju dočekuju ekipu Sarajeva.

Novi šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić očekuje izuzetno tešku utakmicu na Tušnju, a naglašava da se njegova ekipa proteklih dana dobro pripremala za predstojeći susret.

"Sarajevo je sinoć odigralo utakmicu u evropskoj ligi, nažalost ispali su. Imali su težak poraz od Atalante i smatram da će on dosta utjecati na predstojeću utakmicu. Sarajevo će ovdje sigurno doći kako bi tražilo oprost publici i navijačima zbog poraza koji su doživjeli. Sigurno nas čeka veoma teška borba", rekao je Nalić.

Strateg Tuzlaka na raspolaganju ima sve igrače, izuzev Terzića koji je povrijeđen.

Fudbaler Nikola Vasiljević kaže da je tuzlanska ekipa proteklih dana vrijedno i marljivo radila skupa s novim trenerom.

"Mi smo tu da vrijedno radimo i slušamo uputstva novog trenera koji je izuzetno mlad, a svojim radom dosad je pokazao ko je i šta je. Smatram da mlađi igrači uz njega mogu samo napredovati. Nadam se da ćemo nakon dva nesretna kola u nedjelju ostvariti pobjedu", istakao je Vasiljević

Susret trećeg kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Sarajeva na rasporedu je u nedjelju na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli od 19 sati.