Nije bilo saglasnosti
119

Nakon skandala na SP-u se oglasila španska igračica, njena poruka će riješiti sve misterije

K. H.
Trenutak kada je predsjednik saveza poljubio nogometašicu
Trenutak kada je predsjednik saveza poljubio nogometašicu
Španska nogometašica Jenni Hermoso oglasila se o jednoj od najaktuelnijih tema trenutno u svijetu sporta, a to je situacija u kojoj je predsjednik Nogometnog saveza Španije Luis Rubialles poljubio u usta nakon osvajanja Svjetskog prvenstva.
Bio je to potez koji je javnost u velikoj mjeri osudila, no i bez obzira na to, Rubialles svim silama odbija dati ostavku na mjestu predsjednika i na svaki mogući način pokušava opravdati ono što je uradio i predstaviti to kao nešto što je došlo na obostrano zadovoljstvo.

Koliko je sve otišlo daleko najbolje govori podatak da je čak 81 igračica iz Španije potvrdila da nikada više neće igrati za reprezentaciju, dok je sadašnji predsjednik na tom mjestu. Ako je do sada odbijao da to uradi, nakon izjave ove nogometašice mogao bit promijeniti svoju odluku.

Iako se na početku pojavila priča da je sve bilo obostrano i prihvatljivo za obje strane, najnovija verzija priče otkriva nešto potpuno drugo.

"Nisam bila saglasna sa tim što me je predsjednik Luis Rubialles poljubio", rekla je Hermoso i tako riješila svaku misteriju, ukoliko je misterije uopšte i bilo.

Također je dodala kako je pod stalnim pritiskom da predsjedniku saveza pomogne s izjavom koja bi ga mogla opravdati, a da to nije samo slučaj s njom već i s njenom porodicom, prijateljima i saigračicama.

Nakon ovakve izjave, očekuje se da će Rubialles na svojoj funkciji podnijeti ostavku, a ukoliko to ne uradi, moglo bi doći do puno većih problema u čitavom španskom nogometu, posebno znaući da su ga i mnogi nogometaši Crvene furije osudili zbog ovog poteza.