{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon šest godina: Sabahudin Topalbećirević ponovo u ulozi komentatora

14.7.2015. u 21:01
1.306
171
Nakon šest godina: Sabahudin Topalbećirević ponovo u ulozi komentatora
1.306
Nakon šest godina: Sabahudin Topalbećirević ponovo u ulozi komentatora
Sabahudin Baho Topalbećirević nakon više od šest godina vratio se na male ekrane u ulozi sportskog komentatora i večeras komentira susret između FK Sarajevo i poljskog Lecha sa stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, koji prenosi Face TV.
Najpoznatiji bh. sportski komentator svoju karijeru je počeo tokom rata na državnoj televiziji Bosne i Hercegovine. Prenosio je dvije olimpijade, četiri svjetska i evropska prvenstva u nogometu, te stotine utakmica Lige šampiona, a od toga 51 meč uživo. Bio je na 16 finala Lige šampiona, a od toga je devet prenosio za Javni servis.

U 1997. godini izabran je za najboljeg sportskog novinara u Bosni i Hercegovini, a 2007. dobija posebnu nagradu za afirmaciju BiH sporta. Pratio je i izvještavao sa pet evropskih prvenstava u košarci te je tako stekao titulu najboljeg bh. komentatora.

Bio je urednik sportskog programa na javom servisu, te na Federalnoj televiziji BiH od decembra 2006. godine do augusta 2008 godine kada je nakon Olimpijade u Pekingu napustio komentatorski posao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: