Nogomet
8

Nakon otkaza Zubizarreti i Puyol najavio odlazak iz Barcelone

Klix.ba
Carles Puyol (Foto: AFP)
Carles Puyol (Foto: AFP)
Carles Puyol, nekadašnji odbrambeni igrač Barcelone, najavio je kraj svoga rada u Barceloni, te odlazak s mjesta asistenta fudbalskog direktora.

On je na svojoj Facebook stranici objavio kraj svoje saradnje s ovim klubom samo pola sata nakon što je predsjednik Fudbalskog kluba Barcelona Josep Maria Bartomeu uručio otkaz golmanskoj legendi kluba i sportskom direktoru Andoniju Zubizarreti (53).

"Ova tri i pol mjeseca dala su mi priliku da vidim drugu stranu ovoga kluba. Naučio sam puno i veoma sam zahvalan ali želim da doživim i drugačija iskustva i iz drugačijih perspektiva", kazao je Puyol na svojoj Facebook stranici.

"Želim da napredujem u ličnom ali i profesionalnom smislu tako da se nadam da ću se jednog dana vratiti i ovoj kući dati barem djelić onoga što mi je pružila u ovim predivnim godinama", dodao je on.

Puyol je kazao da bi više volio da se oprostio na fudbalskom terenu ali se i zahvalio navijačima na podršci koju su mu pružili.

"Zahvalan sam uposlenicima, direktorima, predsjedniku i fudbalskom odjeljenju za pomoć i vjeru u mene koju su mi pružili u ovom tranzicijskom periodu koji je bio sve samo ne lak," kazao je, te dodao:

"Iznad svega hvala fanovima koji su uz mene bili kao igrača ali i poslije moga povlačenja. Želio bih svima reći zbogom sa kopačkama na nogama ali ne pruža nam život sve što želimo. Sretan sam zbog činjenice da sam imao veliku podršku. Hvala vam svima. Živjela Barca!".