Nije prvi put da ga traže
2

Nakon Lazija i Intera, Lamparda hoće i Fiorentina

Totalsport
Frank Lampard (Foto: Arhiv/AFP)
Frank Lampard (Foto: Arhiv/AFP)
Izgleda da je nastala prava pomama među talijanskim prvoligašima nakon što je postalo evidentno da će na ljeto 34-godišnji Frank Lampard postati slobodan nogometaš.

Unatoč novoj dobroj sezoni za Lamparda je došao kraj avanturi u Chelseaju. Klub ne želi produžiti ugovor s ovim veznjakom koji istječe na kraju sezone.

Premda je Lampard u Chelseaju postao ikona i drugi je klupski strijelac u povijesti u Premierligi, razlaz je neizbježan. Iz Serije A se prvi javio Lazio, potom je interes pokazao Inter, koji je Lamparda tražio i u vrijeme kada je na San Siru stolovao kao trener Jose Mourinho, a u četvrtak talijanska štampa pišu o uspostavljanju kontakta Fiorentine i Chelseaja u vezi Lamparda.

Trećeplasirana ekipa Serije A ozbiljno je odlučila obaviti ovaj prijelazni rok. Već je u Fiorentinu došao talijanski reprezentativac Giuseppe Rossi, a potencijalni Lampardov dolazak bi bio dodatno pojačanje ionako jake ekipe koja gaji ambicije ulaska u Ligu prvaka.

"Ovo nije prvi put da tražimo Lamparda. Ranije su nas stalno odbijali, nadamo se da ćemo ovaj put otići do kraja", rekao je predsjednik kluba Mario Cognini.