Sve je dogovoreno
13

Nakon Kantea, još tri igrača Chelseaja odlaze u Saudijsku Arabiju

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pouzdani novinar Fabrizio Romano javlja da će čak tri igrača Chelseaja karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Kako navodi, klub će prvobitno napustiti golman Edouard Mendy, koji će postati novi golman Al-Ahlija i s njima će potpisati ugovor do 2026. godine.

Mendy je u Chelsea stigao 2020. godine iz Rennesa za obeštećenje od 25 miliona eura, a 2021. godine je osvojio Ligu prvaka te dobio priznanje za najboljeg golmana u ovom takmičenju za tu sezonu.

Zatim navodi da će Hakim Ziyech karijeru nastaviti u klubu za koji igra Cristiano Ronaldo - Al-Nassru, dok će senegalski štoper Kalidou Koulibaly karijeru nastaviti u Al-Hilalu.

Ziyech je u Chelsea stigao 2021. godine nakon transfera iz Ajaxa, dok je Koulibaly za londonski tim potpisao iz italijanskog Napolija.

To nije sve što se tiče odlazaka iz Chelseaja, a izvjesno je da će klub napustiti i Kai Haverzt, koji je već u naprednim pregovorima s Arsenalom. Također, na izlaznim vratima je i veznjak Mason Mount, kojeg u svoje redove želi dovesti Manchester United.

U Saudijsku Arabiju je već otišao N'golo Kante, koji je potpisao za Ittihad, a ranije se pisalo da će Mateo Kovačić karijeru nastaviti u redovima Manchester Cityja.

Jasno, očekuje se da će biti i nekih dolazaka u Chelsea, a njih će u novoj sezoni s klupe predvoditi argentinski menadžer Mauricio Pochettino.