Nogomet
0

Nakon Fenerbahçea i Galatasaray ostao bez trenera

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prije nekoliko dana se turski Fenerbahçe zahvalio Luisu Aragonesu na trenerskom poslu, a u srijedu su isto napravile njihove nogometne kolege iz Galatasaraya.

Bivši kapetan te momčadi, Bülent Korkmaz, je 23. februara preuzeo trenersku fotelju tog kluba, nakon što je Uprava otpustila Nijemca Michaela Skibbea poslije osam mjeseci rada.

No, jednako malo je na klupi izdržao i 40-godišnji Korkmaz. Makar je početak njegovog rada bio dobar (pobjeda protiv Bordeauxa u dramatičnom uzvratu šesnaestinefinala Kupa UEFA-e), na kraju je s Galatasarayjom završio tek na petom mjestu nacionalnog prvenstva, što je u klubu prevedeno kao veliko razočaranje.

Još se uvijek ne zna njegov nasljednik, a mediji spominju da je klub započeo pregovore s Juandeom Ramosom, koji je nakon Tottenhama ovu sezonu okončao kao trener madridskog Reala.

Spomenimo da je Korkmaz za Galatasaray profesionalno igrao od 1987. do 2005. godine, te je to bio njegov jedini klub u igračkoj karijeri. Dosad je kao trener vodio Erciyespor, Bursaspor i Gençlerbirligi. Skupio je i 102 igračka nastupa za tursku reprezentaciju.