Pridružuje se Zlatanu?
0

Nakon AEK-a, Bajević dolazi u PAOK

Totalsport
Prema pisanju grčkih medija, postoji mogućnost da bh. trener Dušan Bajević odmjeri snage sa Vahidom Halilhodžićem u okviru Evropske lige.

Upravo bi 62-godišnji stručnjak, koji je u nedjelju podnio ostavku na mjesto trenera atenskoga nogometnog kluba AEK-a, piše grčki web-portal Sportnet.gr, mogao preuzeti kormilo druge grčke uzdanice u Evropa ligi, solunskog PAOK-a.

Bajevićevo se prezime počelo širiti eterom oko kluba u ponedjeljak, već prvi dan nakon odlaska iz AEK-a. Spominje se čak i u navijačkim krugovima, i to taman uoči gradskog derbija koji PAOK u nedjelju igra u gostima protiv mrskoga gradskog rivala Arisa.

Iako 41-godišnji grčki trener Pavlos Dermitzakis zasad ima podršku kluba, pogotovo predsjednika Theodorosa Zagorakisa, nekad proslavljenoga grčkog reprezentativca, okolnosti mu ne idu na ruku. Solunska je ekipa trenutno 12-plasirana na tabeli 16 grčkih prvoligaša, u četvrtak joj u dvoboju drugog kola grupe D Evropa lige dolazi neugodni Dinamo, a onda još Dermitzakis igrače mora izvesti na noge Arisu.

Bajevićev povratak u klub koji je vodio od 2000. do 2002. godine, navodi Sportnet, stoga uopće nije nemoguć.