Tierney postaje Topnik
32

Najveći transfer u historiji Škotske: Arsenal Celticu poslao ponudu koja se ne odbija

K. H.
Kieran Tierney (Foto: AFP)
Kieran Tierney (Foto: AFP)
Ekipa Arsenala poslala je drugu, unosniju ponudu na adresu Celtica, za lijevog beka ove škotske ekipe Kierana Tierneyja u vrijednosti od oko 28 miliona eura koja će u narednim danima vjerovatno biti prihvaćena.

Ukoliko se ovaj transfer realizuje, a vrlo vjerovatno da s ovom drugom ponudom hoće, onda će to biti najveći izlazni transfer u historiji Škotske, pišu engleski mediji.

Najskuplji izlazni transfer do sada bio je odlazak Mousse Dembelea iz Celtica u Lyon u transferu vrijednom blizu 22 miliona eura, ali Tierney će odlaskom u Arsenal dodatno podići u ljestvicu i postaviti rekord kada je u pitanju transfer jednog igrača iz Škotske.

Tierney važi za jednog od najperspektivnijih lijevih bekova na svijetu, a od početka ljetnog prijelaznog roka Arsenal na čelu s menadžerom Unaijem Emeryjem pokušava dovesti ovog igrača u svoje redove. Prvo su poslali ponudu u iznosu od 18 miliona eura, ali je ona očekivano odbijena, pa će s drugom ponudom Topnici vjerovtno sklopiti dogovor sa Celticom.
Još uvijek nije poznato kada će ovaj transfer biti realizovan i da li će Tierney protiv FK Sarajevo odigrati posljednji meč u dresu prvaka Škotske.