Nogomet
4

Najveći promašaj jula: Nahikari Garcia poklonila titulu Francuskinjama

Piše: E. B.
Najveći promašaj na fudbalskim terenima za juli dobili smo posljednjeg dana. Jučer je Nahikari García promašila nemoguće i tako poklonila titulu U19 prvaka Evrope Francuskinjama.

Which friend?❓😭🙈

Videozapis objavljuje Football Soccer Futbol (@rldesignz)

U finalu Evropskog prvenstva za djevojke do 19 godina sastali su se Španija i Francuska, a tragičarka meča je bila kapitenka Španije Garcia.

Grace Geyoro je dovela Francusku u vodstvo 1:0 u 36. minuti i na poluvrijeme se otišlo pri tom rezultatu. Pred kraj poluvremena veliko nevrijeme je pogodilo slovački Senec te se na početak drugog poluvremena čekalo više od sat vremena.

Na početku drugih 45 minuta, tačnije u 53. minuti, Španija je dobila priliku izjednačiti rezultat no Garcia je promašila jedanaesterac.

Francuskinje su kaznile taj promašaj u 66. minuti kada su povele 2:0 golom Marie-Antoinette Katoto.

Španija je smanjila na 2:1 u 84. minuti. Garcia je šutirala, a na odbijenju loptu natrčala je njena prezimenjakinja Lucia i dala nadu Španiji za izjednačenje.

Potom je uslijedila 92. minuta koju će Garcia pamtiti više nego promašen penal. Nakon što je golman Francuske Mylene Chavas nespretno reagovala i odbila loptu na peterac, Garciji je ostalo samo da ubaci loptu u nebranjenu mrežu. No, umjesto izjednačenja, napadačica Real Sociedada, koja je na turniru postigla tri gola, prebacila je gol i na taj način poklonila titulu Francuskinjama.