Strelovit uspon
142

Najveće iznenađenje na spisku Barbareza prije pola godine igralo u Prvoj ligi RS-a: Ovo je nagrada za moj klub

H. H.
David Vuković (Foto: FK Borac)
David Vuković (Foto: FK Borac)
Novi selektor A nogometne reprezentacije BiH Sergej Barbarez danas je objavio svoj prvi spisak Zmajeva otkako je na ovoj funkciji, a najveće iznenađenje je poziv mladom nogometašu Borca Davidu Vukoviću.
Dvadesetogodišnji nogometaš Borca, ovog nogometnog proljeća, zablistao je na premijerligaškim terenima, a sjajne igre nisu ostale nezapažene od strane stručnog štaba bh. reprezentacije.

"Drago mi je da je selektor Sergej Barbarez prepoznao moje igre i da sam dobio poziv u reprezentaciju. Ovo je nagrada ne samo za mene, već i za sve moje saigrače bez kojih sve ovo što je urađeno u proteklom periodu ne bi bilo moguće, ali i za moj FK Borac. Sada je na meni da se izborim za mesto u reprezentaciji i da se nametnem stručnom štabu. Igramo protiv dvije nogometne velesile i biće to prava prilika da pokažemo šta znamo na velikoj sceni", rekao je Vuković.

Vuković je ove polusezone odigrao 13 utakmica u domaćem šampionatu te je postigao pet golova uz tri asistencije. Zanimljivo, faktički prije samo šest mjeseci je igrao u Laktašima u Prvoj ligi RS kao posuđen igrač Borca.

Za Laktaše je odigrao 16 utkamica u Prvoj ligi RS i postigao dva gola, a onda je po povratku u Borac zablistao i stigao do reprezentacije.

Mladi Banjalučanin je karijeru počeo u Omladincu, a potom je prešao u mlađe kategorije Borca.

"Vuković je mladi reprezentativac i bit će praksa da će uvijek igrači iz bh. lige biti nagrađeni", objasnio je Barbarez poziv Vukoviću.

Zmajevi će 3. juna biti gosti Engleskoj u Newcastleu, a potom će 9. juna u Empoliju odmjeriti snage s Italijom.