Imamo li mi rješenje?
57

Najveća prijetnja Zmajevima u baražu krivi saigrače za probleme u posljednjoj godini

D. P.
Mudrik je postigao samo dva gola u Premier ligi (Foto: Instagram)
Mudrik je postigao samo dva gola u Premier ligi (Foto: Instagram)
Ukrajinci će u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine najveće nade polagati u Chelseajevu zvijezdu Mihajla Mudrika, no ovaj nogometaš i dalje ne pruža partije kakve se od njega očekuju.

Prošla je godina dana otkako ga je Chelsea platio Šahtaru oko 100 miliona eura, ali se Ukrajinac još uvijek nije isplatio niti je pokazao naznake forme koja ga je krasila u prošlom klubu.

Mudrik je za godinu dana uspio postići samo dva pogotka u Premier ligi za Chelsea, a posljednjih nekoliko utakmica uopće ne započinje u startnoj postavi jer se trener Mauricio Pochettino odlučuje za krilni dvojac Raheem Sterling - Cole Palmer.

Mudrikov saigrač iz reprezentacije Ukrajine Georgij Sudakov zna šta je rješenje. Iz razgovora s Mudrikom zaključio je da najveća ukrajinska zvijezda krivi saigrače u Chelseaju za svoju lošu formu.

Sudakov je za Telegraph otkrio kako mu je Mudrik ispričao da u Chelseaju nema dovoljno dobru podršku asistencijama i dodavanjima, kao što je imao u Šahtaru te kao što ima u Ukrajini.

"Miša ima ogroman potencijal, ali ne igra na najvišem nivou u Engleskoj jer nema igrača poput mene da mu stalno pruža dodavanja i asistencije. To mi je uostalom i sam rekao", poručio je Sudakov koji je tako možda želio skrenuti pažnju i na sebe.

Za reprezentaciju BiH bit će potrebno neutralizovati hitronogog Mudrika u duelu koji će se igrati u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo. BiH će biti domaćin, a pobjednik duela igrat će u finalu protiv boljeg iz omjera Izraela i Islanda.