Ubjedljiva pobjeda
10

Najveća gostujuća pobjeda u historiji Premiershipa: Southampton - Leicester 0:9

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Leicestera ubjedljivo je pobijedila Southampton na gostujućem terenu rezultatom 9:0 u prvom meču 10. kola engleskog Premiershipa.

Već u desetoj minuti Lisice su stigle u vodstvo, a strijelac pogotka bio je defanzivac gostiju Chilwell. Samo dvije minute nakon toga, desio se ključni trenutak utakmice kada je Bertrand dobio direktan crveni karton.

S igračem više, Leicester je u potpunosti dominirao terenom, a već u 17. minuti Tielemans je pogodio za 0:2, da bi se samo dvije minute nakon toga u listu strijelaca upisao i Perez.

Isti igrač je u 39. minuti pogodio za 4:0, a peti gol u prvom poluvremenu za Leicester postigao je Vardy u 45. minuti.

U drugom poluvremenu Leicester je kontrolisao stečenu prednost, Southampton nije imao nikakvu šansu da se vrati u meč, a u 57. i 58. minuti Perez i Vardy postižu nova dva pogotka za svoj tim. Na 0:8 je povećao Maddison u 85. minuti lijepim golom iz slobodnog udarca, a onda u 93. minuti Vardy s bijele tačke postavlja konačnih 0:9.

S dva pogotka protiv Southamptona, Jamie Vardy je prestigao Dennisa Bergkampa na listi najboljih strijelaca Premiershipa u historiji sa 89 pogodaka. S druge strane, Southampton je prvi put u historiji primio devet pogodaka na domaćem terenu.