Vrijedi 300 miliona
38

Najtraženiji igrač u Italiji: Nisam Pirlo jer nemam te vještine, inspiracija mi je Modrić

K. H.
Sandro Tonali (Foto: EPA-EFE)
Sandro Tonali (Foto: EPA-EFE)
Najtraženiji italijanski nogometaš Sandro Tonali kaže da nije primjerena usporedba njega i Andree Pirla, barem što se tiče igranja na terenu, a da inspiraciju traži u vještinama Luke Modrića za kojeg je rekao da je "umjetnik s loptom".

Tonali se ove sezone afirmisao u jednog od najboljih veznih igrača u Italiji, a za njegove usluge zainteresovani su brojni evropski velikani.

U izjavi za Corriere della Sera ovaj 19-godišnji nogometaš je rekao da ga s Pirlom najviše porede zbog fizičkog izgleda, a da u suštini inspiraciju traži u Luki Modriću.

"Ne opterećujem se previše pričama, a mislim da usporedba mene i Pirla nije primjerena. Imati fizičke sličnosti je jedno, ali na terenu su one sasvim drugačije. Pirlove mogućnosti su bile neopisive i ne znam da li će ih ikada dostići neki nogometaš. Meni je inspiracija Luka Modrić, umjetnik s loptom i igrač od kojeg pokušavam naučiti neke nove stvari", kaže Tonali.

Nakon toga on je rekao da uopšte nije opterećen cijenom od 300 miliona eura, koliko navodno Brescija traži za njegov transfer, rekavši kako ima potpuno povjerenje u predsjednika kluba.

"Predsjednik me voli kao sina, a volim i ja njega jer mi uvijek daje važne savjete. Što se tiče cijene od 300 miliona eura, ne znam, to je mnogo novca i malo je šokantno čuti takvo nešto, ali ja sam smiren i to je jedan od mojih kvaliteta. Da budem potpuno iskren, ne razmišljam o transferu i to me ne brine previše. Želim završiti sezonu najbolje što mogu i vratiti Bresciji koja je vjerovala u mene", kaže ovaj igrač.