Glupost godine
20

Najtraženiji igrač u Engleskoj napravio udes nakon što je pozvao građane da ostanu kući

K. H.
Foto: dailymail.co.uk
Foto: dailymail.co.uk
Kapiten Aston Ville i jedan od najtraženijih engleskih igrača Jack Grealish napravio je nevjerovatnu glupost nakon što je poslije jedne zabave napravio saobraćajnu nesreću, a prije toga je pozvao sve građane da ostanu u svojim domovima.

Engleski mediji pišu da je u nedjelju ujutru Grealish napravio udes sa svojim Range Roverom, a s njim je navodno u društvu bio i penzionisani nogometaš Tony Capaldi.

Navodi se da je Grealish ranije viđen kako napušta zgradu u kojoj bivši saigrač Ross McCormack ima luksuzan stan, a jedan od stanara koji živi tu rekao je kako nije mogao spavati zbog buke koju su stvarali te da je žurka trajala cijenu noć.

"Izgledao je umorno i zbunjeno, stajao je pored svog automobila i pričao sa zaštitarima. Bio je neobično vidjeti reprezentativca Engleske kako izgleda tako neiskreno, ali i izmučeno", prenijeli su engleski mediji izjavu jednog od svjedoka incidenta, a Grealish i McCormack se nisu javljali na brojne pozive engleskih novinara koji su tražili potvrdu.

Range Rover je udario dva parkirana automobila koja su bila ispred zgrade, a ovaj incident se desio manje od 24 sata nakon što je kapiten Aston Ville poslao poruku na Twitteru svim sugrađanima da ostanu u kući i ne izlaze vani dok traje borba protiv koronavirusa.

Policija je objavila da je vozač ostavio podatke i otišao s mjesta nesreće, a ovaj incident izazvao je veliku pažnju engleskih javnosti, čak i legendarnog trenera Harryja Redknappa koji je rekao da nema opravdanja za ovaj potez.

"Da sam menadžer bilo kojeg velikog kluba, doveo bih ga u svoje redove, ali za ovo što je uradio nema nikakvog opravdanja. Ovo je potpuna glupost, ne mogu vjerovati šta je uradio i Aston Villa ga mora kazniti", kazao je on.

Grealish je jedan od najtraženijih engleskih igrača i izvjesno je da će već prvi naredni prijelazni rok promijeniti klub.