Ronaldo
0

Najsretniji sam na svijetu kad igram za Corinthians

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Brazilski 32-godišnji napadač Ronaldo prolazi kroz drugu mladost igrajući za Coronthians. Nakon trinaest mjeseci pauze radi teške povrede koljena “El Fenomeno” ponovo briljira na nogometnim terenima.

Trostruki najbolji igrač svijeta u izboru FIFA-e zabio je osam golova u deset nastupa za Corinthians u prvenstvu Paulista, a posljednja je dva zabio u prvoj utakmici finala doigravanja protiv Santosa (pobjeda Corinthiansa 3-1) i tako odveo svoju ekipu na korak od 26. naslova u tom takmičenju u historiji.

O sjajnom povratku bivšeg napadača Intera, Barcelone, Real Madrida i Milana namjerava se čak snimiti i film, a sam Ronaldo jednostavno blista od sreće i uživa u igri više nego ikad.

  • Zarađivanje reala (novčana valuta u Brazilu) nije isto kao zarađivanje eura, ali najsretniji sam čovjek na svijetu kada igram za Corinthians i radim ono što volim, bez obzira na to koliko je stanje na mom računu. Igranje za Corinthians je ono što me usrećuje – rekao je Ronaldo.

Najbolji strijelac u povijesti Svjetskih prvenstava pozvao je sponzore da ulažu u brazilski nogomet kako njihovi nadareni nogometaši ne bi još kao tinejdžeri napuštali brazilsku ligu, te da bi se već provjereni brazilski igrači ondje poželjeli vratiti.

  • Velik je napor potreban kako bi se naši igrači vratili iz inostranstva. Klubovi to nisu kadri sami napraviti i potrebna im je pomoć velikih sponzora. Govorim brazilskim nogometašima u inostranstvu kako je igrati ovdje sjajno. U doba ekonomske krize nogomet može biti jako profitabilan. Nadam se da mogu nagovoriti neke naše velike igrače da se vrate u Corinthians i druge brazilske klubove. Naši ljudi ovdje imaju se malo čemu veseliti i mislim da im nogomet odvraća pažnju od svakodnevice - zaključio je "El Fenomeno".