11 sjajnih
20

Najskuplji tim prijelaznog roka: Ovo je paklena ekipa vrijedna 783 miliona eura

K. H.
U ponedjeljak je zvanično završen prijelazni rok u čitavoj Evropi, a brojni svjetski mediji odmah su počeli s analizama koji nogometni klub je trgovao najbolje, ko nije dovoljno nadogradio ekipu, a pojedini svjetski mediji objavili su i najskuplji tim koji je vrijedan vrtoglavih 783 miliona eura.

Najskuplji golman ovog prijelaznog roka je bivši čuvar mreže Barcelone Jasper Cillessen koji je u transferu vrijedom 25 miliona eura pojačao Valenciju. Na poziciji desnog beka najkuplji je bio Joao Cancelo (65 miliona eura), koji je iz Juventusa prešao u Manchester City, dok štoperski tandem čine Harry Maguire (87 miliona eura) i Matthijs de Ligt (85,5 miliona eura). Najskuplji lijevi bek je Ferland Mendy koji je za 55 miliona eura pojačao Real Madrid.

Veznu liniju čine Rodri koji je za 70 miliona eura prešo iz Atletico Madrida u Manchester City, Frenkie De Jong koji je u Barcelonu došao za 75 miliona eura, Pepe koji je iz Lillea za 80 miliona eura došao u Arsenal i Eden Hazard koji je na početku prijelaznog roka napustio Chelsea i pojačao Real Madrid u transferu vrijednom 100 miliona eura.

U napadu se nalaze i dvojica najskuplje plaćenih igrača ovog ljeta - Joao Felix kojeg je Atletico Madrid doveo za 126 miliona eura i Antoine Griezmann kojeg su za 120 miliona prodali u Barcelonu.

U konačnom zbiru, najskuplji tim ovog ljetnog prijelaznog roka u klasičnoj formaciji 4-4-2 koštao bi 783,5 miliona eura, što je samo još jedan pokazatelj da je novac postao ubjedljivo najvažnija stvar u nogometu.