Bundesliga
0

Najskuplji igrač Bayerna seli u treću ligu?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
S deset miliona eura godišnje Luca Toni (32) najskuplji je nogometaš minhenskog Bayerna. Svakako i jedan od najskupljih na svijetu koji grije klupu za rezervne igrače.

Već neko vrijeme traju trzavice na relaciji bavarskog kluba i talijanskog napadača koji traži minutažu i priliku za igru. Mario Gomez, Ivica Olić i Miroslav Klose čine trojac koji trener tima Louis van Gaal pretpostavlja Toniju kojeg se spominje u kontekstu odlaska. Takav scenarij nije nemoguće zamisliti, međutim, da bi mogao otići u treću njemačku ligu, čini se pomalo nestvarnim. A, upravo je to sam zatražio.

  • Pitao me može li igrati za našu drugu momčad. Trenutno pokušavamo organizovati prijateljsku utakmicu u kojoj bi nastupio. Ili će igrati u trećoj ligi - kazao je Van Gaal, koji najozbiljnije razmišlja ustupiti Tonija momčadi Mehmeta Scholla, koja se takmiči u nižem njemačkom razredu u kojem nakon osam utakmica uz dvije pobjede, te po tri remija i poraza, zauzima 14. mjesto tabele koja broji dvadeset klubova. Ekipa je to u kojoj briljira naš Nazif Hajdarović.

Povreda Ahilove tetive udaljila je Tonija od terena na gotovo dva mjeseca, izgubio je svoje mjesto u vrhu napada Bayerna, te mu je potreban niz provjera ne bi li vratio izgubljenu formu, za što Bayern baš i nema vremena, niti su ga spremni “trpjeti” nauštrb rezultata. Schollova se ekipa čini idealnom za takvo nešto, a Toni je toliko zagrijan za ideju da bi već danas (subota) mogao nastupiti u Bayernu II, koji igra utakmicu kod drugoplasiranog Sandhausena.

U međuvremenu iz Italije stižu za Tonija nešto ugodnije vijesti, koje potpisuje Roma, tačnije njen kapetan Francesco Totti.

  • Nazvao sam nedavno Tonija i pitao ga želi li nam se priključiti. Isto sam prijašnjih godina učinio kada su u pitanju bili Zlatan Ibrahimović, Adrian Mutu, Gigi Buffon, Fabio Cannavaro i Alberto Gilardino. Stavljam se na dispoziciju klubu, ali nisam ja taj koji diktira politikom transfera. Samo želim da nam dođu dobri igrači koji nam mogu pomoći - kazao je Totti.