Rodri Hernandez
70

"Najskromniji nogometaš svijeta" otkupio ugovor za 70 miliona i prelazi u Manchester City

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Zastupnici veznjaka Atletico Madrida Rodrija Hernandeza stigli su u sjedište La Lige gdje su deponirali 70 miliona eura koliko košta otkupna klauzula za ovog igrača koji će od naredne sezone igrati za Manchester City.

Rodri je jedan od najtalentovanijih veznih igrača na svijetu i u posljednje vrijeme često se dovodio u vezu s odlaskom u Manchester City, a kako trener Građana Pep Guardiola ima izuzetno visoko mišljenje o njemu i njegovim kvalitetima, već na početku prijelaznog roka odlučio je završiti taj posao i dovesti ga u klub.

Ovaj 22-godišnjak je u sjedište La Lige stigao u pratnji svojih zastupnika koji su donijeli 70 miliona eura, a ubrzo se očekuje i da zvanično bude predstavljen kao novi igrač aktuelnog prvaka Engleske.

Rodri je u svijetu nogometa poznat i kao jedan od "najskromnijih nogometaša" jer ne koristi društvene mreže, nema tetovaže i uopšte ne privlači nikakvu pažnju javnosti, a kada je potpisao ugovor s Villarrealom u kojem je ranije igrao, odbijao je zamijeniti studentski dom za novi stan jer je uvijek želio biti običan i jednostavan student kao i svi drugi.

"Sama činjenica da nekog toliko poznatog i popularnog viđaš u studentskom domu svaki dan, u redu za hranu, čudila je mnoge. On je takav, sasvim običan, kao i drugi studenti. Provodi vrijeme s prijateljima, jako je ljubazan prema svima. Ne voli pažnju zbog toga što igra nogomet", rekao je njegov prijatelj Valentin Enarecho.

Rodri bi za nekoliko dana trebao biti predstavljen kao novi igrač Manchester Cityja u kojem bi trebao igrati jednu od glavnih uloga u veznom redu.