Zbogom nogometu
40

Najplaćeniji igrač svijeta iz 2016. godine završio bogatu nogometnu karijeru

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Argentinac Ezequiel Lavezzi koji je prije tri godine bio najplaćeniji nogometaš svijeta odlučio je završiti nogometnu karijeru u 35. godini.

Lavezzi je u bogatoj karijeri igrao za Estudiantes, San Lorenzo, Napoli, PSG i kineski Hebei, a upisao je 51 nastup za reprezentaciju Argentine.

U svojoj oproštajnoj poruci koju je napisao na društvenim mrežama Lavezzi je poručio da je veoma sretan sa svim što je ostvario u svojoj karijeri te da je došlo vrijeme da kaže zbogom najvoljenoj stvari na svijetu - nogometu.

"Moja nogometna priča je bila nevjerovatna sve ove godine, a obilježena je učenjem, posebnim trenucima i sjećanjima koje ću pamtiti do kraja života. Hvala svima koji su bili uz mene, a sada je došlo vrijeme da kažem zbogom najnevjerovatnijem dijelu mog života", napisao je Lavezzi.

Lavezzi je najdublji trag ostavio igrajući za Napoli u kojem je u 156 utakmica postigao 38 pogodaka, a bio je jedan od pokretača nove generacije Napolitanaca koja je tada vratila klub u sami vrh italijanskog nogometa.

Veoma uspješan je bio i u PSG-u za koji je odigrao 107 utakmica, a u bogatom kineskom klubu skupio je 74 nastupa u kojima je postigao 35 pogodaka. Krajem 2016. godine Lavezzi je bio najplaćeniji igrač na svijetu sa godišnjom platom većom od 20 miliona dolara.