Nogomet
734

Najmoderniji stadion u BiH dobio novi LED displej pred utakmicu BiH - Andora

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Stadion Bilino Polje u Zenici, poznatiji kao Zmajevo gnijezdo, od utakmice sa Andorom bit će bogatiji za još jedan displej koji će se koristiti uglavnom za utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Čitav projekat postavljanja novog displeja na stadionu Bilino Polje inicirao je Nogometni savez Bosne i Hercegovine uz podršku grada Zenica, te FIFA i UEFA fondove koji su obezbjeđeni za modernizaciju sportske infrastrukture.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 400.000 KM, a večeras su na stadionu zeničkog premijerligaša obavljene i posljednje pripreme pred zvanično puštanje u rad displeja koje je zakazano za sutra.

U toku večeri firma "Dvokut" iz Sarajeva vršila je testiranje panela na LED displeju veličine 70 metara kvadratnih, a koji je ujedno veći i od gradskog displeja koji se nalazi u centru Zenice i koji pokazuje mjerne vrijednosti.

Svoj zvanični početak rada displej na jugu Bilinog Polja će imati utakmicom BiH - Andora koja je na rasporedu za nedjelju, 6. septembar i tada će na njemu biti prikazani profili igrača te podaci koji se budu bilježili tokom utakmice.